PB gäddan

PB gäddan

lördag 26 april 2014

Anten

Igår blev det ett eftermiddagspass med min nya fiskekompis Martin i Alingsås,valet föll på Anten och det skulle visa sig vara ett bra val.
Mötte upp med Martin i Alingsås och vi trailade i båten i Gräfsnäs vid 16:30 tiden.
Underbart väder med strålande sol på sjön hela tiden,vi styrde ut på sjön och riggade upp totalt 6 spön på spöhållare och paravaner,våra wobblerval blev bla westin platypus,mike the pike,nilsmaster.
De mesta grönfärgade.
Riktigt trevlig tid med fiskesnack och kaffedrickande i båten,vi körde av branter och körde nära land och tog ut en sväng och skulle vända ut på djupare då small det till i mike the pike och upp kommer en gädda på dryga 2 kilo.
Efter ca 30 min till så rycker det till i ett av spöna och upp kommer det en fin gädda på 2,5 kg,har glömt vad wobblern heter men den är snarlik nilsmaster invincible.
vi fotar,krokar av,släpper tillbaks fisken och rigger paravanen och släpper i och på utsläppet så hugger det! Det var en pigg gädda på 3,2 kg som verkade vara olekt.
Vi såg mkt fisk på lodet som stod på mellan 6 till 10 meter när det var mellan 15 till 20 meter djupt runt branterna.
Sedan började det blåsa och linorna gick ihop sig,efter en massa trassel och lite svordomar var allt fixat och vi trollade vidare.
Man märker att dagarna blir längre och varmare nu,klockan var strax innan 21 och ännu inte mörkt när vi bestämde oss för att jerka i en vik innan vi styrde tillbaks mot båtrampen.
Martin sa att han tyckte sig ha ett hugg på slaklina men mer action blev det inte denna fina vårkväll.


1 kommentar:

  1. Anten är min favorit sjö Marcus!
    Kul läsning!

    /makrillstimmet.blogspot.com

    SvaraRadera