PB gäddan

PB gäddan

söndag 1 november 2015

Öresjön

Idag hade jag och Tommy bestämt oss för vertikalfiske på Öresjön i jakt på gösen,ev lite jiggfiske med efter gös och abborre.
Vi möttes upp vid garaget kl 8 på morgonen och packade båten och styrde mot Öresjön.
Rampade i smidigt och körde ut och började med vertikal och det var trögt,ett antal fiskar steg mot jiggen för att bara stå och glo.
Vi testade olika jiggar men inget var lockande nog,då beslutade vi oss för att kasta lite efter gädda och abborre och när vi kastat av en vass och glider ut längs en brant drar Tommy ett kast och han får nästan direkt napp och snart kan vi landa en borre som väger in på 590 gram och 39 cm.
Tommy hade ytterliggare 2 hugg som dock släppte,även dessa var abborre.
Vi fortsatte att fiska vidare efter en välbehövlig fikapaus och nu trollade vi av en sträcka utan nån känning.
Vinden ökade och minskade lite under dagen,Återigen dags för lite vertikalfiske och efter ett tag kände Tommy ett hugg men han bommade det,Det sista av fisketuren gick åt till att leta ekon men ingen fisk var intresserad nog att hugga.
Vattentempen låg på 9 grader och det var blygrått och dimmigt ute så inte bästa förutsättningar för vertikalfiske efter gös.
Innan vi gav upp testade vi att fiska av området Tommy fick sin abborre och efter ett par kast fick jag hugg som jag trodde var abborre men upp kommer en liten gös på 450 gram och 40cm.
Trevlig söndagstur men trögt fiske,kul att testa nya vatten dock

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar