PB gäddan

PB gäddan

lördag 18 juli 2015

Vertikalfiske i 2 skogssjöar

Jag och Simon Ljunggren hade pratat lite löst om vertikalfiske iveckan.
På lördag blev det av,då det blåste lite väl mycket så skrotade vi planen om Mjörn och Simon föreslog 2 sjöar en bit i skogarna från Varberg.
Jag åkte ner till honom och var där runt 12 tiden,vi lastade över till hans bil och for iväg och stannade påvägen och handlade lite att tugga på i båten.
Köpte fiskekort på vägen också och sedan sjösatte vi och styrde ut.
Riggade vertikalspöna och började leta ekon,det var till en början väldigt dött och vi sökte av frivattnet,kanter mm,endast fåtal ekon..de flesta små och när vi väl hittade nåt fint eko så hann vi driva bort med båten i blåsten innan fisken hunnit reagera på jiggen.
Vi sökte oss mot en kant där vi strax hittade stim med abborre enbit ner och snabbt tacklade vi på abborrjiggar och skickade ner,jag fick hugg men abborren släppte precis vid relingen,surt men den var inte stor.
Simon fick en mindre abborre sedan beslutade vi oss för att ta lite fika där vi hittade lä.
Efter att ha ätit och laddat upp energidepåerna fortsatte vi ut på sjön och ganska snart hittade simon ett eko i f
rivattnet på ca 8 meter på 20 meters djup och han släppte...genast mötte det upp och högg och efter en god kamp kunde jag håva en abborre till vår förvåning då vi trodde det var gädda.
En fin abborre dessutom på 710 gram,lite snabba foton efter vägning sen simmade den iväg igen som en avlöning.
Vi letade vidare och Simon hittade ett eko han släppte på som genast högg för att 2 sekunder senare kliva av,irriterande!
Irrade runt lite och letade ekon utan någon direkt framgång då beslutade vi oss för att rampa upp och åka till den andra sjön en bit bort.
En snabb rampning och sedan styrde vi ut,nu hade det börjat blåsa upp rätt bra.
Fisket var trögt,vi testade flera olika metoder såsom vertikaljigg och faktiskt lite trolling efter abborre men det var fortsatt trögt.
Vi lyckades hitta lite stim med småabborrar och Simon lyckades lura upp 2 eller 3 st små.
Nu åkte vi tillbaks mot rampen när vi får syn på ett fint eko i frivattnet,simon släpper och det hugger för att sedan bli helt stumt för att några sekunder efter kliva av...
Riktigt surt då det troligtvis var en gädda modell större,vi hittade den flera gånger på lodet men den simmade runt och det var omöjligt att parkera ordentligt över den i blåsten som var.
Trötta åkte vi tillbaks mot rampen och åkte hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar